Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Fettuccine
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Sugo all'abruzzese
- 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 foglie di basilico fresco, lavate
- 50 - 100 g di cipolla bianca, a piacere, a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pancetta a cubetti, dolce o affumicata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2373.2 kJ / 567.2 kcal
- Protein
- 24.9 g
- Carbohydrates
- 58.8 g
- Fat
- 27.5 g
- Saturated Fat
- 8.4 g
- Fibre
- 2.4 g
- Sodium
- 925.2 mg
In Collections
Alternative recipes
Fettuccine al limone al sugo di scampi
1 Std. 5 Min
Spaghetti cacio e pepe
35min
Pasta alla gricia
30min
Castagnole (Cecamarini)
1 Std. 5 Min
Tagliatelle al ragù
1h 10 min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30min
Gnocchi al pomodoro
1h 30min
Penne alla Norcina
45min
Gnocchi al sugo di anatra
2 Std.
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Ciambelline al vino rosso
1h
Castagnole
1 godz. 20 min