Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Grammelfülle
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Grammeln
- ½ TL Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 20 g Butterschmalz
Erdäpfelteig
- 1000 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 500 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken (2 cm)
- 40 g Butter, weich, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eidotter
- 200 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 40 g Hartweizengrieß, fein
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1537 kJ / 367 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 28 g
- Fat
- 27 g
- Saturated Fat
- 14 g
- Fibre
- 2.3 g
- Sodium
- 475 mg
Alternative recipes
Wurstknödel
1h 20 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Powidltascherl
1h 10min
Semmelknödel
50 min
Mohnnudeln
1h 30min
Bröselknödel
40min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20 min
Serviettenknödel
1h 10min