Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 900 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1000 g Kartoffeln, mit Schale, mittelgroß
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Katenschinkenwürfel
- 40 g Butter, in Stücken
- 40 g Mehl
- 400 g Milch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 Prisen Pfeffer
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen (optional)
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1771 kJ / 423 kcal
- Protein
- 17 g
- Carbohydrates
- 59 g
- Fat
- 14 g
- Saturated Fat
- 8 g
- Fibre
- 6.3 g
- Sodium
- 1325 mg
In Collections
Alternative recipes
Cheese-Makkaroni
30min
Käsesauce
15min
Erbsen-Kartoffel-Topf mit Eiern
50 Min
Weiße Bolognese
45min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1h
Maultaschen in Honig-Senf-Sauce
45min
Nudelauflauf mit Blumenkohl und Scamorza
1h
Kasseler-Kartoffel-Gratin
1 Std. 30 Min
Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln
45min
Currywurstsuppe
40min
Murmel-Eintopf
40min
Wikinger-Nudel-Topf
35min