Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di guanciale a dadini
- 200 g di polpa di pomodoro fresca, a pezzi
- 1 peperone rosso a listarelle
- 1 pizzico di zucchero
- 2 pizzichi di sale
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 320 g di spaghetti o di pasta secca lunga
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2087.8 kJ / 499 kcal
- Protein
- 15.2 g
- Carbohydrates
- 68.2 g
- Fat
- 20.2 g
- Saturated Fat
- 4.1 g
- Fibre
- 4.4 g
- Sodium
- 822 mg
In Collections
Alternative recipes
Pasta ‘ncasciata
1h 55min
Spaghetti alla siciliana
30 min
Pasta alla carcerata
30 min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Pasta ai 2 condimenti: sugo al pomodoro e crema panna e pancetta (Bimby Friend)
30 min
Penne risottate ai gamberi
30 min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Fileja tropeani
2h
Rigatoni con salsa ai peperoni
30 min
Pappardelle alla papalina
30 min
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45min
Pasta al pomodoro e peperoni
30 min