Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 40 g di Pecorino romano a pezzi (3 cm)
- 1 peperoncino rosso piccante fresco
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pancetta di maiale a dadini (2 cm)
-
400
g di pomodori pelati freschi in scatola
or 300 g di passata di pomodoro freschi in scatola - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 360 g di pasta (bucatini, spaghetti o linguine)
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2197 kJ / 525 kcal
- Protein
- 21.4 g
- Carbohydrates
- 67.5 g
- Fat
- 20.6 g
- Fibre
- 3.3 g
In Collections
Alternative recipes
Pasta alla gricia
30 Min
Sugo all'amatriciana
50 Min
Fettuccine all'abruzzese
1 Std.
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Penne alla puttanesca
35 Min
Penne all'arrabbiata
20 Min
Pasta al pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 Min
Spaghetti al tonno
40 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Pasta con salsa al tonno
30 Min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 Min
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 Min