Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
La crème pâtissière
- 440 g de lait
- 60 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé
- 4 jaunes d'œufs
- 40 g de fécule de maïs
- 1 c. à soupe bombée de pâte de pistache
La pâte à chou
- 150 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 4 g de sucre en poudre
- 45 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 90 g de farine T55
- 3 œufs
Le glaçage
- 400 g de glaçage pour gâteau (fondant)
- 1 c. à café rase de pâte de pistache
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 528 kJ / 126 kcal
- Protein
- 5 g
- Carbohydrates
- 51 g
- Fat
- 9 g
In Collections
Alternative recipes
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3h 30min
Fraisier
15h
Crème pâtissière à la pistache
30 min
Crème pâtissière XXL
15min
Paris-Brest
3 Std.
Religieuse au café
4h 40 min
Baklava doré
25 Std. 25 Min
Gland à la pistache
1 Std. 30 Min
Choux à la crème
1h 5min
Choux craquelins à la vanille
1h 15min
Mille-feuille à la crème pâtissière
5 Std.
Cheesecake aux speculoos
1 godz.