Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g Haselnüsse, mit Haut oder blanchiert
- 150 g Butter, weich, in Stücken und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g brauner Zucker
- 1 Ei
- 2 Prisen Salz
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 1 TL Zimt
- ½ TL Nelkenpulver
- 270 g glutenfreie Mehlmischung und etwas mehr zum Bearbeiten
- 400 g rotes Johannisbeergelee
- Puderzucker zum Bestäuben
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2436 kJ / 582 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 83 g
- Fat
- 28 g
- Saturated Fat
- 11 g
- Fibre
- 6.2 g
- Sodium
- 68 mg
In Collections
Alternative recipes
Nürnberger Makronen
7h
Linzer Torte
1h
Waldfrucht-Konfitüre
1h
Linzer Torte
3h
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Rhabarber-Erdbeer Konfitüre
55 min
Himbeer-Biskuit-Röllchen
30 min
Apfelstrudel mit Vanillesauce
1 Std. 10 Min
Sesam-Krokant-Riegel
1h 50 min
Gruselkürbisse
1h 40 min
Maisspätzle
15min
Würziges Apfel-Milchreis-Dessert
1h 30 min