Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 4 cuori di carciofo
- 1 limone, il succo spremuto fresco
- 100 g di pecorino Romano a pezzi
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
- 80 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di lievito istantaneo per torte salate
- 100 g di acqua
- olio di arachidi
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1273.8 kJ / 304.5 kcal
- Protein
- 13.6 g
- Carbohydrates
- 17.5 g
- Fat
- 20.5 g
- Saturated Fat
- 6.6 g
- Fibre
- 4 g
- Sodium
- 762.5 mg
In Collections
Alternative recipes
Gattò di patate (TM6)
1 Std. 30 Min
Frittelle di cavoli e Emmental
35 Min
Taralli alle cipolle
3j 30 menit
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3j 30 menit
Chifeletti
1 Std. 30 Min
Frittelle di agretti
2 Std.
Rustici alla scarola
10h
Carciofi gratinati alle erbe aromatiche
1 Std.
Panini croccanti
24hod.
Zuppa di patate novelle, carciofi e scarola
50 Min
Pizza romana con fiori di zucca e alici
24hod.
Pettole pugliesi
3 godz.