Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert, entbartet
- 80 g Möhren, in Stücken
- 80 g Porree, in Ringen
- 30 g Butter, in Stücken
- 100 g trockener Weißwein
- 180 g Sahne
- 1 TL Muschelgewürz, z.B. Sansibar Muschelgewürz
- 3 Prisen Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1094 kJ / 261 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 5 g
- Fat
- 22 g
- Fibre
- 1.2 g
Alternative recipes
Muscheln in Weißweinsud
35 min
Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce
40 min
Bouillabaisse
1 Std.
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 min
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45 min
Garnelencocktail
30 min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Meeresfrüchte mit Weinschaumsauce
30 min
Andalusische Fischsuppe
50 min
Muscheln mit Tomatensauce
40 min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min