Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 200 g di scamorza affumicata a pezzi (2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori pelati
- 2 pizzichi di sale
- 320 g di pasta secca, tipo rigatoni o altro tipo di pasta corta
- 4 foglioline di basilico fresco, lavate e asciugate
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2356 kJ / 563 kcal
- Protein
- 26.6 g
- Carbohydrates
- 60.8 g
- Fat
- 25.4 g
- Fibre
- 3 g
In Collections
Alternative recipes
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Penne alla puttanesca
35 Min
Pasta feta e pomodorini
30 Min
Pasta sfiziosa
30 Min
Penne all'arrabbiata
20 Min
Fusilli tricolore
30 Min
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Caserecce integrali tonno e pomodorini
35 Min
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30 Min