Shallot Tarte Tatin
TM6 TM5

Shallot Tarte Tatin

4.4 ( 12 évaluations )

Ingrédients

Puff Pastry

  • 100 g unsalted butter diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
  • 100 g plain flour plus extra for dusting
  • 40 g water ice cold
  • ¼ tsp fine sea salt

Tarte Tatin

  • 680 g round shallots unpeeled
  • water boiling, for soaking
  • 2 Tbsp unsalted butter
  • 1 Tbsp olive oil
  • 2 Tbsp balsamic vinegar
  • 2 Tbsp honey
  • ½ tsp fine sea salt
  • 2 sprigs fresh thyme leaves plus extra for garnishing
  • 2 pinches ground black pepper

Infos nut.
par 1 slice
Calories
443 kcal / 1842 kJ
Protides
5 g
Lipides
31 g
Glucides
33 g
Graisses saturées
18 g
Sodium
380 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 100 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives