Versions compatibles
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Eggplant
- 3 eggplants, cut into rounds (1.5 cm thickness)
- olive oil, for brushing
- salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
Lime and ginger dressing
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, 1 chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred; 1 chilli cut into thin slices, for garnishing (optional)
- 100 g kecap manis
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 20 g rice wine vinegar
- 15 g palm sugar, shaved
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 495.9 kJ / 118.1 kcal
- Protides
- 3.5 g
- Glucides
- 18.6 g
- Lipides
- 2.5 g
- Graisses saturées
- 0.3 g
- Fibre
- 6.8 g
- Sodium
- 1369.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Whole roast broccoli with romesco sauce
45 Min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 dk
Som tum (Thai green papaya salad)
20 dk
Gyoza meatballs
35 dk
Tom kha prawns
25 dk
Spicy Asian Snow Peas
25 dk
White fish wrapped in banana leaves
2 godz. 20 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2sa 30 dk
Grilled mushrooms with avocado and parsley dressing
20 dk
Miso salmon broth
40 dk
Chilli lime prawns with soba noodles
25 dk
Turmeric fish
30 dk