Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
TM6 TM5 TM31

Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)

4.6 (7 évaluations )

Ingrédients

  • 100 g canola oil
  • 1 tbsp dried chilli flakes
  • 350 g peeled raw prawns
  • cold water, to cover
  • 2 sprigs fresh coriander, leaves only
  • 2 ½ tsp caster sugar
  • 20 g Chinese black vinegar
  • 30 g tamari
  • 30 g water
  • 50 g canned bamboo shoots, drained
  • 10 g fresh ginger
  • 1 tsp cornflour
  • 1 - 2 pinches sea salt
  • 50 g pork fat, minced (optional)
  • 2 tsp oyster sauce
  • 1 tsp sesame oil
  • 2 tsp Shaoxing wine
  • 1 pinch ground white pepper

Dumpling wrappers

  • 125 g wheaten flour (see Tips)
  • 60 g tapioca starch, plus extra to dust
  • 1 pinch sea salt
  • 125 g boiling water
  • 20 g canola oil
  • 600 g water, to steam
  • fresh coriander, leaves only, to garnish

Infos nut.
par 1 pieces
Calories
416.6 kJ / 99.2 kcal
Protides
4.5 g
Glucides
5.7 g
Lipides
6.4 g
Graisses saturées
0.8 g
Fibre
1 g
Sodium
261.7 mg

Vous aimez ce que vous voyez ? Cette recette et plus de 80 000 autres n'attendent que vous !

Créer un compte gratuitement

Inscrivez-vous à notre abonnement d’essai de 30 jours et découvrez le monde des recettes Cookidoo® sans aucune condition.

Plus d’informations

Recettes alternatives