Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Pickled eggs
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 2 tbsp yellow mustard seeds
- ½ tsp ground allspice
- 3 tsp coriander seeds
- 3 whole cloves
- 1 tsp dried tarragon
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp raw sugar
- 1 tsp salt
- 250 g white vinegar
- 750 g water
- 6 eggs
- cold water, for cooling
Congee
- 500 g fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g eschalot, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1250 g water
- 180 g jasmine rice
- 1 tbsp soy sauce, plus extra to serve
- 1 tbsp sesame oil, plus extra to serve
- 1 fresh chilli, cut into thin slices, to serve (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 1243.7 kJ / 296 kcal
- Proteine
- 14.1 g
- Carboidrati
- 29.1 g
- Grassi
- 11.2 g
- Grassi saturi
- 2.4 g
- Fibre
- 5.6 g
- Sodio
- 1097.5 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 dk
All-in-one chicken congee
35 dk
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1sa 15 dk
Soy milk
24 godz. 30 min
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
Mantou buns
1h 30min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 dk
Teochew Seafood Porridge
45 Min
Savory Rice Porridge (Congee)
35 dk
Miso soup
30 dk