Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Terrine
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 230 g skinless chicken breast fillet, cut into pieces (3 cm)
- 150 g white sparkling wine
- 350 g liquid chicken stock
- 3 sprig fresh thyme
- 1500 g water
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 1 garlic clove
- 100 g eschalots
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only (optional)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 50 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 50 g shelled unsalted pistachio nuts
- 70 g pine nuts
- 100 g pouring (whipping) cream
- salt, to taste
- ground pepper, to taste
- 10 slices prosciutto
Spiced pears
- 800 g pears, peeled, cored and cut into pieces (2 cm)
- 100 g raw sugar
- 200 g apple cider vinegar
- 1 star anise
- 1 dried bay leaf
- 1 cinnamon quill
- 2 whole cloves
- 5 black peppercorns
- Valori nutritivi
- per 1 portions
- Calorie
- 2039.4 kJ / 485.5 kcal
- Proteine
- 28.5 g
- Carboidrati
- 27.3 g
- Grassi
- 26.8 g
- Grassi saturi
- 9.3 g
- Fibre
- 6.7 g
- Sodio
- 807.6 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Pork and chicken terrine
3h 20min
Cranberry and rosemary chutney
40 min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35 min
Gingerbread pavlova stack
5h 30 min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20 min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min
Lamb Moussaka
1 Std. 30 Min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1 Std. 30 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15min
Spicy peach and mango chutney
45 min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 Std. 30 Min