Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Proteine
- 19.7 g
- Carboidrati
- 11.4 g
- Grassi
- 55.8 g
- Grassi saturi
- 6.8 g
- Fibre
- 3.9 g
- Sodio
- 663.4 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Cucumber and mint raita
30 min
Tartare sauce
10min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)
2h
Tomatoes with wasabi dressing
10min
Smoked mussels with Pernod sauce
35min
Steamed asparagus with caper crumbs
30 min
Piri-piri spatchcock chicken
1h 30min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5min
Scallops with pea purée
25min
Salmon niçoise salad
35min
Mint sauce
5min