Versioni compatibili
Beetroot Harissa Falafel; Sumac-spiced Houmous; Tomato Pomegranate Salad with Perfect Pitta
Difficoltà
La maggior parte delle nostre ricette sono facili, ma alcune sono un po’ più complesse in termini di tempo e competenze di cucina: le potrai individuare dal grado di difficoltà, medio o avanzato.
Tempo di preparazione
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta.
Tempo totale
Questo è il tempo necessario per preparare questa ricetta dall'inizio alla fine: marinatura, cottura al forno, raffreddamento, ecc.
Porzioni
Questo mostra quante porzioni puoi realizzare con questa ricetta.
Ingredienti
Chickpeas
- 200 g dried chickpeas
- water, for soaking
Pitta Bread
-
1
tsp dried instant yeast
o 10 g fresh yeast, crumbled - 270 g water
- 1 tsp sugar
- 500 g strong white bread flour
- 2 tsp salt
- 1 tsp olive oil, plus extra for greasing
Houmous
- 2 garlic cloves
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 40 g tahini
- 60 g olive oil
- 30 g lemon juice
- 3 tsp sumac
- ½ tsp salt
- sumac, for sprinkling
Falafel
- 300 g raw beetroot, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 150 g onions, quartered
- 10 g olive oil
- 2 tsp ground cumin
Tomato Salad and Falafel
- 60 g fresh mint leaves
- 30 g blanched almonds
- 30 g olive oil, plus 6 Tbsp
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp sugar
- 2 ½ tsp salt
- 70 g breadcrumbs
- 1 Tbsp tahini
Finalisation
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 70 g pomegranate seeds
- Valori nutritivi
- per 1 portion
- Calorie
- 3979 kJ / 951 kcal
- Proteine
- 26 g
- Carboidrati
- 113 g
- Grassi
- 46 g
- Grassi saturi
- 6 g
- Fibre
- 14 g
- Sodio
- 2206 mg
Nelle collection
Ricette alternative
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3h 20min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 Std. 10 Min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 godz. 30 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2h 10min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Vegetarian Chilli
35 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min