Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 20 g sera parmezan
- 10 - 15 liści mięty, świeżej
- 300 g pomidorów malinowych, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 ząbki czosnku
- 50 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 230 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 500 g wody
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1378 kJ / 329 kcal
- Protein
- 7.1 g
- Kohlenhydrate
- 50.2 g
- Fett
- 12.2 g
- Ballaststoff
- 2.8 g
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z parmezanem
40 Min
Risotto z parmezanem
30min
Ryż śródziemnomorski
50min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1h
Risotto po mediolańsku
30min
Risotto z wędzonym serem
30min
Malinowy cobbler
1h 15min
Makaron po liguryjsku
45min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30min