Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 5 - 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 350 g kapusty, młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
- 70 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 40 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 40 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 1 cm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
oder 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 liść laurowy, suszony
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g kiełbasy, np. śląskiej, toruńskiej, pokrojonej w 1 cm półplastry
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 615.5 kJ / 147.1 kcal
- Protein
- 6.9 g
- Kohlenhydrate
- 14 g
- Fett
- 7.7 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 2.3 g
- Ballaststoff
- 3.5 g
- Natrium
- 830.4 mg
Alternative Rezepte
Zupa grochowa
1h
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Zupa szczawiowa
35min
Krupnik
40 min
Krupnik z grzybami
45 min
Kapuśniak
50 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Barszcz ukraiński
1h 35 min
Zupa botwinka
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Kapuśniak kaszubski
45 min