Kompatible Versionen
Grilled eggplant with lime and ginger dressing
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Eggplant
- 3 eggplants, cut into rounds (1.5 cm thickness)
- olive oil, for brushing
- salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
Lime and ginger dressing
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 fresh long red chillies, 1 chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred; 1 chilli cut into thin slices, for garnishing (optional)
- 100 g kecap manis
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- 20 g rice wine vinegar
- 15 g palm sugar, shaved
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Nährwerte
- pro 1 portion
- Kalorien
- 495.9 kJ / 118.1 kcal
- Protein
- 3.5 g
- Kohlenhydrate
- 18.6 g
- Fett
- 2.5 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 0.3 g
- Ballaststoff
- 6.8 g
- Natrium
- 1369.8 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Grilled potato salad with pangrattato
40 min
Umali
1h 25min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Cauliflower buffalo bites
35min
Roasted eggplant
1 godz. 35 min
Tandoori portobellos with creamy coconut raita
40 min
Garlic mushrooms
25min
Grilled mushrooms with avocado and parsley dressing
20 min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35min
Asian cucumber salad
10min
Salmon with yoghurt dressing
55min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2h 30min