Kompatible Versionen
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
Terrine
- 300 g half gekookte eenden foie gras, vers of diepgevroren (5 uur ontdooid op kamertemperatuur indien bevroren)
- ½ tl gemalen piment
- 2 el zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 el armagnac
- 150 g gedroogde vijgen
- 350 g sneetjes spek
- 3 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 450 g varkensgehakt
- 350 g kippengehakt
- 150 g room
- 40 g brandy
- 1 afgestreken tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 50 g pistachenoten, gepeld, ongezouten of gezouten
Porto en vijgen chutney
- 100 g uien, gehalveerd
- 400 g kleine vijgen, in stukken (1 cm)
- 200 g suiker
- 100 g witte wijnazijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- 100 g porto
Afwerking
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl fleur de sel
- 1 tl pimentbessen
- 20 g microgreens
- Nährwerte
- pro 1 portie
- Kalorien
- 2985.9 kJ / 713.7 kcal
- Protein
- 24 g
- Kohlenhydrate
- 43.7 g
- Fett
- 47.6 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 17.2 g
- Ballaststoff
- 3.4 g
- Natrium
- 2692.4 mg
In Kollektionen
Alternative Rezepte
Burgers met zeeduivel en zalm
20 min
Mochi's met sesamvulling
50min
Mangochutney
1h 20 min
Op Mediterrane wijze in zoutkorst gebakken vis met gekarameliseerde venkel
Keine Bewertungen
Meergranenpizza met brie, Serranoham en vijgen confituur
3 godz. 35 min
Zwarte woud kerstbuche
1h 30min
Rabarber-munt cocktail
2h
Perzik Bellini
5 min
Panna cotta van asperges met gerookte eendenborst
2 Std. 45 Min
Nougat-koekjes
Keine Bewertungen
200-300 g ui glaceren
Keine Bewertungen
Gevulde kalkoen met spekrolletjes, vijgenjam en geroosterde wintergroenten
Keine Bewertungen