Schwierigkeitsgrad
Die meisten unserer Rezepte sind einfach. Manche sind etwas herausfordernder: Und zwar jene, die als mittel oder fortgeschritten bewertet sind.
Arbeitszeit
Dies ist die Arbeitszeit, die du benötigst, um diese Mahlzeit zuzubereiten.
Gesamtzeit
Dies ist die Zeit, die benötigt wird, um das Gericht von Anfang bis Ende zuzubereiten: Marinieren, Backen, Kühlen usw.
Portionen
Dies zeigt an, auf wie viele Portionen dieses Gericht zugeschnitten ist.
Zutaten
- 1 ząbek czosnku
- 150 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g oleju
- 600 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- 150 g czerwonego wina
- 200 g wywaru wołowego (patrz wariant)
- 120 g koncentratu pomidorowego
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 ¼ łyżeczki soli
-
1
łyżeczka oregano, suszonego
oder 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¾ łyżeczki cukru
- Nährwerte
- pro 1 porcję
- Kalorien
- 1341.8 kJ / 320.7 kcal
- Protein
- 19.7 g
- Kohlenhydrate
- 12 g
- Fett
- 21.2 g
- Gesättigte Fettsäuren
- 6.5 g
- Ballaststoff
- 2.8 g
- Natrium
- 619.5 mg
Alternative Rezepte
Penne all'arrabbiata
20 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 40 min
Sos amatriciana
50 min
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15h
Spaghetti Bolognese
40 min
Bulion z resztek warzyw
50 min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Sos boloński
55 min
Makaron w sosie bolońskim
40 min
Wieprzowina vindaloo
4h 15min
Klasyczne burgery wołowe
1h
Burgery z łódeczkami ziemniaczanymi i czosnkowym majonezem
1h 20 min