Geräte & Zubehör
Shakshuka
Vorbereitung 15 Min
Gesamt 50 Min
4 portions
Zutaten
-
caraway seeds2 tsp
-
ground smoked paprika1 tsp
-
cumin seeds or 3/4 tsp ground cumin seeds2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
dried oregano½ tsp
-
sea salt1 ½ tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
garlic cloves3
-
long red chilli deseeded if preferred½ - 1
-
brown onion (approx.150 g), cut into halves1
-
olive oil40 g
-
canned crushed tomatoes (2 cans)800 g
-
tomato paste30 g
-
honey20 g
-
red wine vinegar or apple cider vinegar20 g
-
mixed leafy greens (e.g. kale, Swiss chard or spinach), roughly torn30 g
-
fresh basil leaves, roughly torn, to taste3 - 4
-
eggs8
-
feta cheese crumbled80 - 100 g
-
fresh crusty bread to serve
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portion
Natrium
1615.4 mg
Protein
26 g
Kalorien
2002 kJ /
477 kcal
Fett
28 g
Ballaststoff
6 g
Gesättigte Fettsäuren
9.2 g
Kohlenhydrate
28 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenDas könnte dir auch gefallen...
Chickpea shawarma salad bowl
40 Min
Nourish bowl (Diabetes, Thermomix® Cutter)
55 Min
Super green pasta (Darren Robertson)
30 Min
Sichuan zucchini and eggplant
1 Std. 15 Min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 Min
Eggplant cannelloni
1 Std. 35 Min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 Min
Eggplant with burghul
55 Min
Warm bulgur salad with orange dressing
40 Min
Salmon kabsa
40 Min
Toum
15 Min
Shakshuka
50 Min