Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Blätterteig
- 150 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 150 g Butter, gefroren, in Stücken
- 75 g Wasser, kalt
Vanillecreme mit Safran
- 2 Blätter Gelatine (und eine Schüssel mit kaltem Wasser)
- 250 g Milch
- 2 Eigelb
- 30 g Maisstärke
- 75 g Vanillezucker
- 1 Briefchen Safranpulver (0,1 g)
- 250 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt
Apfelkompott
- 850 g Äpfel, geschält, gewürfelt
- 50 g Butter
- 2 g Agar-Agar (1 Beutel)
- 30 g Vollrohrzucker
- 1 Briefchen Safranpulver (0,1 g)
- 50 g Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2734 kJ / 654 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 56 g
- Fat
- 44.8 g
In Collections
Alternative recipes
Schwarzwäldertorte
2 Std. 30 Min
Feine Schoggitörtchen mit roten Beeren
4h 20min
Tris di cioccolato
4h
Orangen-Schoko-Brownie
2u. 40min
Mister Tomate
1 Std.
Erdbeer-Quarktorte
2 Std. 50 Min
Amarettini
1 Std. 30 Min
Schoko-Mocca-Torte
4 godz. 30 min
Cantucci
1hod. 50min
Schoggigipfeli
3h 35min
Schoggi-Caramel-Mousse
4 godz. 30 min
Guetzli mit Crèmefüllung im Oréo®-Look
3 Std. 50 Min