Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Blätterteig
- 150 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 150 g Butter, gefroren, in Stücken
- 75 g Wasser, kalt
Vanillecreme mit Safran
- 2 Blätter Gelatine (und eine Schüssel mit kaltem Wasser)
- 250 g Milch
- 2 Eigelb
- 30 g Maisstärke
- 75 g Vanillezucker
- 1 Briefchen Safranpulver (0,1 g)
- 250 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt
Apfelkompott
- 850 g Äpfel, geschält, gewürfelt
- 50 g Butter
- 2 g Agar-Agar (1 Beutel)
- 30 g Vollrohrzucker
- 1 Briefchen Safranpulver (0,1 g)
- 50 g Puderzucker
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 2734 kJ / 654 kcal
- Protein
- 7 g
- Carbohydrates
- 56 g
- Fat
- 44.8 g
In Collections
Alternative recipes
Mini-Plumcake mit Jogurt
40 min
Limoncello
192hod. 30min
Zitronensorbet
8 godz. 30 min
Vanilleeis
12 Std.
Focaccia di Mandorla
2j
Truffes-Variationen
45 Min
Schoggi-Cake mit Ingwer-Konfit
1j 30 menit
Crème brûlée mit Schoggi
3h 10min
Kaffee-Granita
8h 10 min
Amarettini
1j 30 menit
Karamellcreme (Flan)
3sa
Schoggi-Halbkugeln mit Himbeerherz
17 Std.