Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Spätzle oder Knöpfle
- 9 Eier
- 450 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 TL Majoran
- Salz für das Kochwasser
- 1 TL Öl
Linsengemüse mit Bauchspeck
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Staudensellerie, in Stücken
- 80 g Porree, in Ringen (3 mm)
- 100 g Schinkenspeckwürfel
-
50
g Schmalz, in Stücken
or 50 g Butterschmalz, in Stücken - 1000 g Wasser
- 250 g Beluga Linsen, getrocknet
- 30 g Tomatenmark
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Nelken
- 1 TL Majoran
- 4 Scheiben Bacon, geräuchert (à 150 g), mager
- 30 g Rotweinessig
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 50 g Butter
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 4257 kJ / 1017 kcal
- Protein
- 48 g
- Carbohydrates
- 78 g
- Fat
- 57 g
- Fibre
- 11.2 g
In Collections
Alternative recipes
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 Std.
Badische Kartoffelsuppe
45min
Panierte Fleischküchle
1 Std. 40 Min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 Std.
Gaisburger Marsch
1h 10 phút
Schwäbische Pfitzauf
40min
Wurstknöpfle (Bayern)
45min