Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Spätzle oder Knöpfle
- 9 Eier
- 450 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 TL Majoran
- Salz für das Kochwasser
- 1 TL Öl
Linsengemüse mit Bauchspeck
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 80 g Staudensellerie, in Stücken
- 80 g Porree, in Ringen (3 mm)
- 100 g Schinkenspeckwürfel
-
50
g Schmalz, in Stücken
or 50 g Butterschmalz, in Stücken - 1000 g Wasser
- 250 g Beluga Linsen, getrocknet
- 30 g Tomatenmark
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Nelken
- 1 TL Majoran
- 4 Scheiben Bacon, geräuchert (à 150 g), mager
- 30 g Rotweinessig
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
- 50 g Butter
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 4257 kJ / 1017 kcal
- Protein
- 48 g
- Carbohydrates
- 78 g
- Fat
- 57 g
- Fibre
- 11.2 g
In Collections
Alternative recipes
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 Min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1 Std.
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 Std.
Gaisburger Marsch
1 Std. 10 Min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 Min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 Std.
Badische Kartoffelsuppe
45 Min
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.
Schwäbischer Kartoffelsalat
3u.