Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g di acqua
- 800 g di cozze fresche pulite
- 70 g di cipolla in quarti
- 1 peperoncino secco piccante (optional)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 150 g di guanciale di maiale a cubetti
- 70 g di vino bianco secco
- 350 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca tipo bucatini
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2305 kJ / 551 kcal
- Protein
- 25.1 g
- Carbohydrates
- 63.1 g
- Fat
- 23.8 g
- Fibre
- 3.1 g
In Collections
Alternative recipes
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Cozze alla Medoc
50 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40 Min
Pepata di cozze
55min
Penne con le cozze
1 Std.
Fusilli alle cozze piccanti
55min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30 Min
Ditalini polpo e cozze
1 Std. 10 Min
Spaghetti cozze e gamberi
25 Min