Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 500 g di acqua
- 800 g di cozze fresche pulite
- 70 g di cipolla in quarti
- 1 peperoncino secco piccante (optional)
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 150 g di guanciale di maiale a cubetti
- 70 g di vino bianco secco
- 350 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca tipo bucatini
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2305 kJ / 551 kcal
- Protein
- 25.1 g
- Carbohydrates
- 63.1 g
- Fat
- 23.8 g
- Fibre
- 3.1 g
In Collections
Alternative recipes
Pepata di cozze
55 min
Penne risottate con le cozze
1 godz. 5 min
Linguine ai gamberoni
30 min
Tagliatelle ai funghi
1h
Linguine con scampi al limone
20 min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Spaghetti cozze e gamberi
25 Min
Spaghetti alla marinara in bianco
50 min
Bavette con scampi all'arancia
15 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Cozze ripiene
1h 30 min