Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 2 Hähnchenbrustfilets (à ca. 200 g), ohne Haut, waagerecht halbiert
- 1 ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 1000 g Wasser
- 400 g Romanesco, in Röschen
- 2 Schalotten, halbiert
- 40 g Butter
- 40 g Mehl
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, 2 EL Saft ausgepresst
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
or 2 Würfel Hühnerbrühe für je 0,5 l Wasser - 150 g Sahne
- 4 Stängel Estragon, abgezupft
- 1 Prise Zucker
- 2 Prisen Muskat
- 2 Eigelb
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1691 kJ / 404 kcal
- Protein
- 30 g
- Carbohydrates
- 13 g
- Fat
- 24 g
In Collections
Alternative recipes
Schweinefilet à la Tafelspitz
50 Min
Hackbällchen-Suppe
35 Min
Kalbsfrikassee mit Staudensellerie, Schwarzwurzeln und Kartoffeln
1 Std. 35 Min
Rindergulasch mit Starkbier
1 Std. 15 Min
Lammtopf Pichelstein
50 Min
Birnen, Bohnen und Kassler
50 Min
Hühnersuppe (gebunden)
35 Min
Krabbencocktail
30 Min
Hühnerfrikassee
1h 20min
Wirsingrouladen mit Geflügelhack
1hod. 50min
Hackbällchen mit Zitronensauce
45 Min
Kabeljau in Senfsauce
40 Min