Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al limone
- 2 limoni, preferibilmente biologici
- 150 g di zucchero
- 4 uova
- 100 g di burro a tocchetti
Meringa
- 180 g di zucchero
- 60 g di albumi
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1214 kJ / 290 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Carbohydrates
- 29.8 g
- Fat
- 16.3 g
In Collections
Alternative recipes
Crema pasticcera
15 min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Panna montata
10 Min
Profiteroles
2 Std.
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Zuccotto all'ananas
7 Std. 25 Min
Cupolette al limone
9 Std.
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3 godz. 15 min
Glassa al burro
10 Min
Profiteroles al limone
1 Std. 45 Min
Bignè menta e cioccolato
4 Std.
La nuova Sacher di Luca Montersino
3 Std. 30 Min