Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Pralinato di mandorle e nocciole
- 90 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 65 g di nocciole sgusciate non pelate
- 65 g di mandorle, sgusciate e non pelate
Crema mousseline
- 250 g di latte
- 2 tuorli
- 20 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a temperatura ambiente e a tocchetti
Terminare la preparazione
- mandorle a lamelle, a piacere
- zucchero a velo, a piacere
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1361 kJ / 329 kcal
- Protein
- 5.8 g
- Carbohydrates
- 20.6 g
- Fat
- 33 g
In Collections
Alternative recipes
Pasta Choux
2 Std.
Salsa olandese
30min
Éclair ciocco-caffé
12h
Éclaires al cioccolato
4h 50min
Éclair con crema pasticcera e caramello
1 Std. 10 Min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25min
Torta Red velvet
3hod.
Lemon meringue pie
3hod.
Crema mousseline
1小时
Paris Brest
3h 30min
Cotton Japanese cheesecake
2 Std.
Red velvet cake
1小时 15 分钟