Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Impasto
- 250 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 25 g di burro
- 100 g di acqua
Crema di ricotta
- 1 pezzo di scorza di limone, (senza la parte bianca)
- 1 pezzo di scorza di arancia, (senza la parte bianca)
- 30 g di zucchero
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
Crema al Rum
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
- 30 g di zucchero
- 15 g di Rum
- 5 g di uvetta
- 5 g di pinoli
Terminare la preparazione
- 3 cucchiai di gocce di cioccolato
- 2 pizzichi di peperoncino in polvere
- olio di semi di arachide q.b.
- zucchero a velo
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 658 kJ / 157 kcal
- Protein
- 1.3 g
- Carbohydrates
- 9.2 g
- Fat
- 12.8 g
- Fibre
- 0.4 g
Alternative recipes
Torta della nonna
1 Std. 30 Min
Pastella per fritti
1 Std.
Ciambelle di Carnevale
4h 5min
Crema al limone
10h 20min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Ravioli di ricotta
1h 35min
Castagnole
1小时 20 分钟
Ciambellone con crema all'arancia
55min
Castagnole ripiene
14 Std.
Castagnole (Cecamarini)
1h 5min
Nuvolette di ricotta
50 Min
Cassatelle pasquali
2h 50min