Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Impasto
- 250 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 25 g di burro
- 100 g di acqua
Crema di ricotta
- 1 pezzo di scorza di limone, (senza la parte bianca)
- 1 pezzo di scorza di arancia, (senza la parte bianca)
- 30 g di zucchero
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
Crema al Rum
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
- 30 g di zucchero
- 15 g di Rum
- 5 g di uvetta
- 5 g di pinoli
Terminare la preparazione
- 3 cucchiai di gocce di cioccolato
- 2 pizzichi di peperoncino in polvere
- olio di semi di arachide q.b.
- zucchero a velo
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 658 kJ / 157 kcal
- Protein
- 1.3 g
- Carbohydrates
- 9.2 g
- Fat
- 12.8 g
- Fibre
- 0.4 g
Alternative recipes
Amaretti sardi
45 Min
Castagnole (Cecamarini)
1 godz. 5 min
Bignè con frutti canditi
6 godz. 30 min
Chiacchiere
1小时 35 分钟
Cacaruozze
3hod.
Marinatura all'aceto di mele
15 Min
Cassatelle pasquali
2h 50min
Mostaccioli siciliani
1小时
Ravioli di ricotta
1小时 35 分钟
Lorighittas
2小时 15 分钟
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Ciambelle di Carnevale
4 Std. 5 Min