![Kartoffel-Flammkuchen Kartoffel-Flammkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02A7DEED-6E68-4DFD-8215-F3534E1E9FC0/Derivates/2E4468D4-0A01-4E84-8CAF-9B1169281B9F.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 200 g Weizenmehl
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 70 g Wasser, kalt (evtl. mit Eiswürfeln kühlen)
- 1 TL Salz
Belag
- 450 g Kartoffeln, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- 1 TL Zitronensaft
- ½ Zweigchen Thymian, frisch, Blättchen gewaschen und gut abgetropft
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 100 g Speck, gewürfelt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 390 kJ / 93 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 9 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 0.5 g
Alternative recipes
Currybohnen mit Reis
40 min
Karotten-Hackbällchen mit Ratatouille
35 min
Gemüse-Schnecken
1 Std. 20 Min
Rizi Bizi
35 min
Spaghetti mit Landjäger-Bolognese
30 min
Leichter Apple-Pie
45 min
Pizza-Muffins
50 min
Regenbogenquiche
1h
Hackfleisch-Linsen-Eintopf mit Kartoffelstock
50 min
Kürbis-Tomaten-Suppe
25 min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1h 10 min
1.- August-Weggen
1h 10 min