Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 200 g Weizenmehl
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 70 g Wasser, kalt (evtl. mit Eiswürfeln kühlen)
- 1 TL Salz
Belag
- 450 g Kartoffeln, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- 1 TL Zitronensaft
- ½ Zweigchen Thymian, frisch, Blättchen gewaschen und gut abgetropft
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 100 g Speck, gewürfelt
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 390 kJ / 93 kcal
- Protein
- 2 g
- Carbohydrates
- 9 g
- Fat
- 6 g
- Fibre
- 0.5 g
Alternative recipes
Hackbällchen mit Brokkoli und Currysauce
50 Min
Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa
1h 10min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1h 10min
Kartoffelpizza
1h 10min
Pizza-Muffins
50 Min
Regenbogenquiche
1 Std.
Tomaten-Omelette
45 Min
Herzhafte Focaccia mit Kichererbsen
3 Std.
Pizzette "Tricolore"
1 Std. 30 Min
Karotten-Hackbällchen mit Ratatouille
35 Min
Brot mit Gemüse-Topping
40 Min
Älpler-Gratin
50 Min