Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pan di Spagna
- 3 uova (da 60 g)
- 90 g di zucchero
- 75 g di farina tipo 00
- 75 g di fecola di patate
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Pasta sfoglia
- 135 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 135 g di farina tipo 00
- 60 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- zucchero a velo q.b.
Crema diplomatica
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero
- 70 g di frumina
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 90 g di Alchermes
- zucchero a velo q.b.
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1071 kJ / 256 kcal
- Protein
- 4.2 g
- Carbohydrates
- 29.7 g
- Fat
- 12.5 g
- Fibre
- 0.3 g
In Collections
Alternative recipes
Tronchetto al tiramisù
4h
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Pasta biscotto
1h
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Cannoli alla crema Chantilly
1 godz. 5 min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Cupolette al limone
9 Std.
Millefoglie
5 Std.
Bignè con crema al pistacchio
3 Std.
Paccheri filanti al gratin
1h 35min
Torta Diplomatica
3 Std.
Maxi cannoncino ripieno
6 Std. 30 Min