Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 120 g di farina tipo 00 + q.b.
- 4 uova (da 60 g)
- 3 tuorli
- 170 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 50 g di fecola di patate
Sciroppo
- 200 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 80 g di liquore al cocco
Gelato all'ananas
- 85 g di zucchero
- 300 g di polpa di ananas, congelato a pezzi (vedere consiglio)
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1933 kJ / 462 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Carbohydrates
- 82.9 g
- Fat
- 11.2 g
- Fibre
- 0.8 g
Alternative recipes
Mille infranti in brodo
9 Std. 50 Min
Colomba con crema al limoncello
1u. 15min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 godz. 40 min
Torta Bimby® al caffè e nocciole
1 godz.
Coppette biscotto
20 min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2 Std.
Cornetto gigante
6h
Tiliccas sarde
2 Std. 20 Min
Pan di Spagna
1 godz.
Torta cupcake
40 min
Castagnole ripiene
14h