Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 120 g di farina tipo 00 + q.b.
- 4 uova (da 60 g)
- 3 tuorli
- 170 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 50 g di fecola di patate
Sciroppo
- 200 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 80 g di liquore al cocco
Gelato all'ananas
- 85 g di zucchero
- 300 g di polpa di ananas, congelato a pezzi (vedere consiglio)
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1933 kJ / 462 kcal
- Protein
- 7.5 g
- Carbohydrates
- 82.9 g
- Fat
- 11.2 g
- Fibre
- 0.8 g
Alternative recipes
Torta Saint Honoré all'italiana
22u.
Chiacchiere
1h 35 min
Crema pasticcera
15 Min
Pan di Spagna
1ωρ. 50 λεπτ.
Cornetto gigante
6 godz.
Torta Diplomatica
3 Std.
Torta semifreddo all’ananas (senza lattosio)
4 godz. 40 min
Farfalle all'uovo
1 Std.
Sorbetto al lime
26sa 50 dk
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Ciambelle di Carnevale
4h 5min