Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 70 g Parmesan, in Stücken
- 40 g Dinkelkörner
- 1 Knoblauchzehe
- 2 - 3 Schalotten, je nach Größe
- 20 g Olivenöl
- 750 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
or 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 TL Salz
- ½ - 1 TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskat
- 100 g Sahne
- 2 Bund Basilikum, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 986 kJ / 236 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 8 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 1.5 g
Alternative recipes
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe
30p
Tomatencremesuppe
35p
Champignoncremesuppe
20min
Apfel-Creme-Suppe
30p
Paprikacremesuppe
20min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35p
Möhrencremesuppe mit Räucherforelle
30p
Weißwein-Suppe
30p
Erbsencremesuppe
30p
Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen
20min
Zucchinicremesuppe
25 Min
Gurkencremesuppe
25 Min