Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 70 g Parmesan, in Stücken
- 40 g Dinkelkörner
- 1 Knoblauchzehe
- 2 - 3 Schalotten, je nach Größe
- 20 g Olivenöl
- 750 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
or 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 TL Salz
- ½ - 1 TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskat
- 100 g Sahne
- 2 Bund Basilikum, abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 986 kJ / 236 kcal
- Protein
- 8 g
- Carbohydrates
- 8 g
- Fat
- 19 g
- Fibre
- 1.5 g
Alternative recipes
Weißwein-Suppe
30 dk
Basilikum-Kartoffelsuppe kalt oder warm
40 dk
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35 dk
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe
30 dk
Paprikacremesuppe
20 dk
Champignoncremesuppe
20 dk
Tomatencremesuppe
35 dk
Zucchinicremesuppe
25 dk
Gurkencremesuppe
25 dk
Rucola-Kartoffel-Suppe
25 dk
Käsesuppe
15 min
Paradeiser-Rotwein- Suppe mit Mozzarella
55min