Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 80 g de raisins secs
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 5 g de sel
- 50 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 150 g de lait fermenté, type lait ribot, et un peu pour la dorure
- 500 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- le zeste d'un citron vert non traité
- Nutrition
- per 1 pièce
- Calories
- 1068.8 kJ / 252 kcal
- Protein
- 6.1 g
- Carbohydrates
- 39.2 g
- Fat
- 7.6 g
- Fibre
- 1.9 g
In Collections
Alternative recipes
Scones anglais
30min
Pain indien (naan)
1hod. 50min
Pain de mie aux graines
6hod.
Scones au son d'avoine
35min
Pain aux algues
2 Std. 45 Min
Soda bread irlandais
45min
Poudre pour thé Chai
15min
Scones à la vanille
35min
Oatcakes (biscuits écossais à l'avoine)
1h 30min
Le pain de type 80 (Bruno Dinel)
3hod. 5min
Le pain bannique
30min
Brioche à la confiture de rhubarbes
4h