Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 250 g de lait
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
-
¾
cube de levure boulangère fraîche (env. 30 g), émietté
or 1 ½ sachet de levure boulangère sèche (10 g) - 500 g de farine
- 3 c. à soupe de sucre
- 1 c. à café de sel
- 100 g de raisins de Smyrne, trempés 1 heure dans de l’eau chaude puis égouttés
- 1 œuf, battu pour badigeonner
- 1 - 2 c. à soupe d’amandes effilées
- 1 c. à soupe de sucre en grains
- Nutrition
- per 1 portion
- Calories
- 1444 kJ / 345 kcal
- Protein
- 9 g
- Carbohydrates
- 54 g
- Fat
- 10 g
Alternative recipes
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min
Étoiles à la cannelle
1 Std. 30 Min
Milanais
3u.
Gâteau des rois
1 godz. 55 min
Pain paysan
3u.
Gâteau à la crème
45 Min
Pain tessinois
1hod. 50min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Cake aux branches
1 Std. 10 Min
Cake Mississippi clair
1 Std. 15 Min
Cake tyrolien automnal
1h 20min
Bonhomme en pâte
2h 10min