Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 100 g de sucre
- 1 pâte feuilletée, ausgewallt, eckig, (21 cm x 13 cm)
Crème pâtissière
- 250 g de lait
- 2 œufs
- 50 g de sucre
- 2 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 1 sachet de sucre vanillé (5 g)
- 3 feuilles de gélatine, trempées 5 minutes dans l’eau froide, égouttées
- 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
Finition et glaçage
- 2 c. à soupe de gelée de coing
- 1 c. à soupe d'eau, chaude
- 5 gouttes de jus de citron
- Nutrition
- per 1 part
- Calories
- 3148 kJ / 755 kcal
- Protein
- 11 g
- Carbohydrates
- 83 g
- Fat
- 41 g
In Collections
Alternative recipes
Gâteau des rois
1 godz. 55 min
Tourte au kirsch de Zoug
4 Std.
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Gâteau des rois
2u. 15min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2h 40min
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Forêt noire
2u. 30min
Pain bis en cocotte
2 Std. 25 Min
Petits pains du 1er août
1 Std. 10 Min
Pain paysan
3h
Mousse au Toblerone®
3 Std. 10 Min
Pain tessinois
1h 50 min