Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 150 g Emmentaler, in Stücken (2 cm)
- 100 g Vollkornbrötchen, altbacken, trocken, in Stücken (2 cm)
- 50 g Butter, weich
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskat
- 1 Prise Pfeffer
- 2 TL Petersilie, gehackt
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
or 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 4 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1356 kJ / 324 kcal
- Protein
- 16 g
- Carbohydrates
- 12 g
- Fat
- 24 g
In Collections
Alternative recipes
Kartoffelcremesuppe
40 Min
Badischer Flammkuchen
1hod.
Gemüsecremesuppe
1h 15min
Sauerkrauttaler
2hod. 20min
Käsekartoffeln vom Backblech
1 Std. 20 Min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1hod.
Saure Kartoffelrädle
1 godz. 5 min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 Std. 20 Min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1hod.
Bohnen Carbonara
25min
Gefüllte Seelen
2 Std. 45 Min