Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Sugo di calamari
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (optional)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di anelli di calamaro
- 30 g di vino bianco secco
- 80 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
Macco di fave
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 mazzetto di finocchietto selvatico, lavato e asciugato
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di fave fresche, sgusciate
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 1373.3 kJ / 328 kcal
- Protein
- 15.8 g
- Carbohydrates
- 18.1 g
- Fat
- 21.4 g
- Saturated Fat
- 3.1 g
- Fibre
- 4.5 g
- Sodium
- 500.5 mg
Alternative recipes
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Panelle
1h 25 min
Gelo di anguria
3 Std. 30 Min
Cassata siciliana (per 1 persona)
1h 30 min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 min
Sarde a beccafico
35min
Linguine al nero di seppia
45 min
Fettuccine integrali con macco di fave fresche e gamberi
50 min
Granita di gelsi
15 min
Polpette di sarde con verdure agrodolci
50 min
Cannolo scomposto
3h
Crema di fave al finocchietto
50 min