Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1 dose di pan di Spagna già pronto o come da ricetta base
- 200 g di pasta di mandorle già pronta o come da ricetta base, colorata di verde
- 1 dose di glassa di zucchero già pronta o come da ricetta base
- 100 - 150 g di cioccolato fondente a pezzi, a seconda del gusto
- 250 g di zucchero
- 500 g di ricotta di pecora (o ricotta vaccina)
- 60 g di acqua
- 40 g di brandy
Ultimare la preparazione e decorare
- 100 g di frutta candita mista intera a piacere (ciliegie, arancia, cedro, etc.)
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 2263 kJ / 541 kcal
- Protein
- 12.1 g
- Carbohydrates
- 85.7 g
- Fat
- 18.2 g
- Fibre
- 3.4 g
In Collections
Alternative recipes
Cassata siciliana
6 Std. 35 Min
Pasta Choux
2h
Zucchero a velo
5 Min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Bavarese alle nocciole
6h 40min
Pasta di mandorle
1h 30min
Profiteroles al limone
1 Std. 45 Min
Babà napoletano
3 Std.
Brioche col tuppo
3 Std. 30 Min
Dolcetti siciliani di mandorle
45 Min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1h 5min
Brioches siciliane
3h 15min