Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 75 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Zucker
- 15 g Wasser
- 1 gestr. TL Zimt
- 150 g Mehl
Füllung und Fertigstellung
- 145 g Zucker
- 1 gestr. TL Zimt
- 2 Eier, getrennt
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 80 g Eierlikör
- 140 g Mehl
- 500 g Zwetschgen, halbiert
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1314 kJ / 314 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 38 g
- Fat
- 16 g
- Fibre
- 1.9 g
In Collections
Alternative recipes
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10h
Rhabarber-Käsekuchen
6 godz.
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1h 10min
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Pflaumen-Eierlikör-Muffins
50min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1h
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2h
Omas bester Mohnkuchen
1h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h