Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Mürbeteig
- 75 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 30 g Zucker
- 15 g Wasser
- 1 gestr. TL Zimt
- 150 g Mehl
Füllung und Fertigstellung
- 145 g Zucker
- 1 gestr. TL Zimt
- 2 Eier, getrennt
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 80 g Eierlikör
- 140 g Mehl
- 500 g Zwetschgen, halbiert
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1314 kJ / 314 kcal
- Protein
- 4 g
- Carbohydrates
- 38 g
- Fat
- 16 g
- Fibre
- 1.9 g
In Collections
Alternative recipes
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1h 30 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2h 30min
Eierlikörkuchen
1j 10 menit
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40 min
Pflaumen-Eierlikör-Muffins
50min
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1j 10 menit
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5 Std.
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1h 30 min