Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 120 g di Provolone a pezzi
- 8 fette di melanzana (circa 160 g)
- 3 pizzico di sale
- 300 g di acqua
- 1 spicchio di aglio
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaino di origano secco
- 4 fette di prosciutto cotto (circa 100 g) a metà
- 4 - 5 foglie basilico fresco, lavate
- Nutrition
- per 1 porzione
- Calories
- 749 kJ / 179 kcal
- Protein
- 7.3 g
- Carbohydrates
- 1.7 g
- Fat
- 15.7 g
- Fibre
- 0.8 g
In Collections
Alternative recipes
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Cestini di brisèe con caponata di zucchine e melanzane
40min
Peperoni ripieni alla barese
55min
Scaloppine con zucchine alla mediterranea
30 min
Parmigiana di patate
2h
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Pizzette di melanzane
40min
Peperoni ripieni di carne
1h 20min
Peperoni ripieni
1 Std. 5 Min
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10min
Melanzane ripiene
1h 30min