Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Teig
- 250 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 120 g Butter, in Stücken
- 1 Eigelb
- 10 - 20 g Wasser
- ¾ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Bergkäse, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 250 g Ricotta
- 200 g Crème fraîche
- 3 Eier
- ½ - ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 - 2 Prisen Muskat
- 1 Eiweiß, verquirlt
- 200 g Bacon, in Scheiben
- 120 g Cherry-Tomaten, bunt, halbiert
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 1415 kJ / 338 kcal
- Protein
- 12 g
- Carbohydrates
- 17 g
- Fat
- 25 g
- Saturated Fat
- 13 g
- Fibre
- 2.6 g
- Sodium
- 457 mg
In Collections
Alternative recipes
Süßkartoffel-Quiche
1 Std. 45 Min
Spargelquiche
1h 10min
Kürbis-Hackfleisch-Tarte
1 Std. 45 Min
Ricotta-Tarte mit bunten Tomaten
2h
Quiche mit Porree und Räucherlachs
1hod. 40min
Brokkoli-Lachs-Quiche
1 godz. 35 min
Spinat-Gorgonzola-Quiche
1 Std. 15 Min
Bunte Paradeiser-Quiche
1óra 30p
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1óra
Vier-Käse-Quiche mit Bacon
1óra
Champignon-Schinken-Quiche
1óra
Quiche mit Kartoffeln und Lachs
1h 50min