Compatible versions
Gorgonzola-Eis mit gedünsteten Birnen und gerösteten Walnüssen
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 180 g Zucker
- 4 Eidotter
- 150 g Gorgonzola, dolce, in Stücken
- 420 g Milch, 3,6% Fett
- 200 g Schlagobers, 36% Fett
- 2 - 3 Prisen Salz
- 20 g Butterschmalz
- 400 g Birnen (mit hartem Fruchtfleisch, z. B. Corella, Williams), entkernt, in Stücken (3,5 cm)
- 20 - 30 g Weinbrand
- 2 - 3 Prisen Kardamom, gemahlen
- 2 - 3 Prisen Piment, gemahlen (optional)
- Walnüsse, halbiert, geröstet, zum Garnieren
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 1950 kJ / 466 kcal
- Protein
- 10 g
- Carbohydrates
- 45 g
- Fat
- 28 g
- Saturated Fat
- 17 g
- Fibre
- 2 g
- Sodium
- 384 mg
In Collections
Alternative recipes
Maroniscones
10h
Affogato mit karamellisiertem Bananeneis
15h
Erdbeer Cocktail mit pikanten Mini-Cheesecakes
3h 40min
Menü: Gemüsesuppe; Schnelle Marillenknödel
1h
Menü: Pilz-Curry-Suppe und Hähnchen-Paprika-Souvlaki mit Reis
1h 5 min
Germknödel mit Vanillesauce
1h 10 min
Zitronenkaramellsauce
45min
Eiskaffee gerührt
40min
Joghurteis
9 Std. 30 Min
Kokoseis
9 Std. 30 Min
Kräutersenf
336h 30min
Fermentierte Salsa
168 Std. 20 Min