Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Impasto
- 400 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di zucchero
- 110 g di burro freddo, a pezzi
- 110 g di acqua fredda
Ripieno
- 500 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 170 g di semolino
- 1 tuorlo d'uovo
- 200 g di zucchero a velo
- 150 g di frutta candita mista, a pezzi (1 cm)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 250 g di ricotta fresca, ben sgocciolata
Terminare la preparazione
- 100 g di burro fuso
- zucchero a velo
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 1500.7 kJ / 358.7 kcal
- Protein
- 6.2 g
- Carbohydrates
- 55.1 g
- Fat
- 14.2 g
- Saturated Fat
- 8.2 g
- Fibre
- 1.4 g
- Sodium
- 71.2 mg
Alternative recipes
Pastiera
15h
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Ciambelle di Carnevale
4 Std. 5 Min
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Taralli sugna e pepe
4h
Cupolette al limone
9h
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Ciambelle graffe napoletane
2h 40 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Graffe di Carnevale
4h
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Babà analcolico alle fragole
3 Std. 30 Min