Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1000 g di acqua
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema diplomatica
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 392 kJ / 93.7 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Carbohydrates
- 10.9 g
- Fat
- 4.5 g
- Saturated Fat
- 2.4 g
- Sodium
- 17.6 mg
In Collections
Alternative recipes
Tartellette con crema al limone
4 Std.
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 godz. 20 min
Torta Saint Honoré all'italiana
22 godz.
Pan di Spagna
1j
Croquembouche con crema all'arancio e cioccolato
10h
Crema mousseline
1j
Diplomatica
3h 30min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2j
Crema diplomatica
30 min
Alberello di bignè con crema diplomatica
2j
Torta mimosa
1 godz. 5 min
Bignè con crema pasticcera
3sa