Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1000 g di acqua
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema diplomatica
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- Nutrition
- per 1 pezzo
- Calories
- 392 kJ / 93.7 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Carbohydrates
- 10.9 g
- Fat
- 4.5 g
- Saturated Fat
- 2.4 g
- Sodium
- 17.6 mg
In Collections
Alternative recipes
Tronchetto di Natale al cioccolato e arancia
5 godz.
Tronchetto al tiramisù
4h
Bignè con crema pasticcera
3 godz.
Alberello di bignè con crema diplomatica
2h
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4h
Crema diplomatica
30min
Bignè salati con crema di piselli
2h
Biscotti di pasta sablée
12h 40min
Profiteroles al limone
1 Std. 45 Min
Cioccolato plastico
12h
Pan di Spagna
1h
Pane rustico ripieno
29 godz.