Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Füllung
- 300 g Äpfel, in Stücken
- 20 g brauner Zucker
- ½ TL Zimt
- 20 g Rosinen
- 10 g Speisestärke
Knödel und Fertigstellung
- 100 g Milch
- 30 g Zucker
- 20 g frische Hefe
- 300 g Mehl
- 1 Ei
- 130 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- ½ TL Salz
- 500 g Wasser
- 1 - 1 ½ TL Zimt
- Nutrition
- per 1 Portion
- Calories
- 2799 kJ / 669 kcal
- Protein
- 13 g
- Carbohydrates
- 90 g
- Fat
- 29 g
- Saturated Fat
- 17 g
- Fibre
- 6.1 g
- Sodium
- 336 mg
In Collections
Alternative recipes
Spätzle-Burger
1 Std. 30 Min
Schoko-Knödel mit Pflaumensauce und Kürbiskernen
1 godz. 15 min
Nuss-Spätzle mit Pflaumenkompott
40 min
Sellerie-Cordon-Bleu
1h
Zwetschgenknödel
1 godz. 10 min
Grießschnitten mit Heidelbeer-Kompott
2 Std.
Apfel-Quark-Puffer
45 min
Süßer Brötchen-Auflauf
1 godz. 10 min
Apfel-Zimt-Wraps
35min
Quark-Klößchen mit süßen Bröseln
30min
Herzhafter Ofenschlupfer
50min
Serviettenknödel mit Speck und Zwiebeln
1 godz. 10 min