Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
Weizensauerteig
- 1000 g Wasser, heiß
- 150 g Wasser, lauwarm
- 15 g Sauerteig (Weizensauerteig z. B. von Seitenbacher®)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig und Fertigstellung
- 260 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe (siehe Tipp)
- 400 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1000 g Wasser, heiß
- Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
- Nutrition
- per 1 Stück
- Calories
- 4255 kJ / 1017 kcal
- Protein
- 35 g
- Carbohydrates
- 203 g
- Fat
- 5 g
- Saturated Fat
- 1 g
- Fibre
- 7.9 g
- Sodium
- 2420 mg
In Collections
Alternative recipes
Rot gebeizter Lachs mit geschmortem Wintersalat und Orangen-Chutney
24h
Mediterrane Fladenbrote
1h 45min
Baguettes
15 Std.
Italienische Ciabattas
4h 30min
Kräuter-Brot-Schleifen
2h 30min
Oliven-Ciabatta
24h
Mediterrane Baguettes
4h
Fladenbrot
2h
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17u.
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 Std. 10 Min
Hayas Sauerteigbrot
20 godz.
Baguettes auf die Schnelle
50min