Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Pizza base
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 120 g filtered water
- ½ tsp dried instant yeast
- 200 g wholemeal spelt flour
- ¼ tsp salt
- 2 tsp nigella seeds
Basil, avocado and hemp pesto
- 40 g fresh basil, leaves only (approx. 8 large sprigs)
- 30 g pine nuts
- 30 g walnuts
- 30 g hemp seeds (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 1 avocado, flesh only
- ½ tsp salt
- 2 tbsp lemon juice
- 30 g extra virgin olive oil
Assembly
- 30 g broccoli, broken into small florets
- 4 - 5 marinated artichoke hearts, cut into halves
- 10 pitted green olives, cut into halves
- 1 spring onion/shallot, cut into thin slices
- 1 tbsp pine nuts
- 6 slices vegan mozzarella (approx. 40 g - see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- extra virgin olive oil, for drizzling
- rocket, for garnishing
- micro herbs, for garnishing
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 2667 kJ / 635 kcal
- Protides
- 17.5 g
- Glucides
- 32.4 g
- Lipides
- 46.6 g
- Fibre
- 10.7 g
Recettes alternatives
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 Std. 45 Min
Vegan moussaka
1h 50min
Cauliflower buffalo bites
35 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Couscous tahini bowl
30 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 Min
Sweet and sour tempeh
50 Min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Pea and garden mint fritters
25min
Falafel with beetroot hommus
20 min