Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
Lime mayo
- 4 fresh kaffir lime leaves
- 1 piece lime peel (approx. 4 x 2 cm), no white pith
- 1 garlic clove
- 1 - 2 pinches salt
- 200 g vegan mayonnaise (see Tips)
Tofu and sweet potato cakes
- 275 g sweet potato (approx. 1 sweet potato), peeled and cut into pieces (3 cm)
- 300 - 400 g firm tofu, pressed and cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh long green chilli, trimmed, deseeded and cut into halves
- 10 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 nori sheets, torn into pieces
- 25 g tamari, gluten free (see Tips)
- 30 g lime juice (approx. 2 limes)
- 30 g plant-based milk of choice
- 45 g chickpea (besan) flour
- ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- extra virgin olive oil, for frying
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1318.2 kJ / 313.8 kcal
- Protides
- 18 g
- Glucides
- 16.7 g
- Lipides
- 17.7 g
- Fibre
- 8.9 g
Recettes alternatives
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Vegan mayonnaise
15 min
Savoury tofu quiche
1 Std. 30 Min
Yasai miso ramen
35min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 Std. 50 Min
Sweet and sour tempeh
50 min
Tofu scramble
25 min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Honey ginger tofu with greens
2u. 25min
Pea and garden mint fritters
25 min
Sweet potato lasagne
1h 20min
Soba noodle mee goreng
40min